torsdag 20 september 2007

Valpkurs och shopping...

Idag har Happy varit på valpkurs med matte och husse för första gången .
Självklart kan vi vara stolta över vår lilltjej som både kan sitta fint och som kommer till matte när hon kutar fram över ängen skrikandes "Happy hit"tre gånger för att sedan sätta sig med ryggen mot henne och se Happy komma som en pil över gräset för att få ett glatt Bra och en godisbit.(Självklart endast Frolic i småbitar!!). Tur att Happy är en hund med humor, jag såg ju hur urfåniga alla andra såg ut när de sprang och skrek...gissar att jag också såg rätt ocool ut!
Vem bryr sig*?? Iklädd sveriges största regnjacka med flieströja och väst under tillsammans med en reklamkeps, regnställsbyxor och gummistövlar så antar jag att det är ok att vara lite ocoool.

Nu har vi haft Happy i snart två månader och hur var livet innan vi fick henne?

Säkert rätt så gott...man kunde sitta inne i soffan när det regnade, behövde inte sticka ut näsan på hela dagen alls om man inte ville det....sovmorgon sovmorgon, ingen frolic inga mattider, inga bajspåsar ( tips - köp dom på IKEA 7 kr för 50 st).....
MEEN vi hade ju ingen liten goding som är varm och pussig på morgonen och som bara vill vara snäll och tillsammans med oss. Som kan vara hur busig som helst så mattarna och hussen får sig ett spel, vi kommer ut på många goa promenader varje dag oavsett väder, matte har gått ner ett par kilo....! För att inte glömma vår nya OS-gren Gallerlöpning (ja de gröna kompostgallren som halva huset är belamrat med...)Vi har lärt känna samtliga hundägare i området! Eftersom vår hund är så liten, söt och go så känner alla barn på skolan till henne och när vi promenerar så ropas det hej Happy allt som oftast...!! Det är så härligt och småmattarna -våra prinsessor är så duktiga med henne!

Dessutom har en ny marknad öppnat sig...shopping till husdjur! Nu inser matte 30+ att man kan shoppa även till hunden...!!! Happy har nu fem uppsättningar av koppel, ett blingat i silver - finkopplet! Ett rött - klassiskt till en brindle, ett grönt - lillmattarnas fotbollslagsfärg används på alla matcher, ett ut och gå på kvällenkoppel med reflexer i häftigt orange och så det lite tuffare och fräckare kopplet i knallrosa med mönster på!

Så är man shoppaholic går det att få utlopp även för den sidan när man har hund!

Nej nu måste den trötta matten gå och lägga sig, Happy har redan sovit i två timmar helt utmattad efter sin valpkurs och alla intryck av nya kompisarna där. Godnatt!

1 kommentar:

Marianne sa...

Ni har verkligen hittat alla de olika nöjen man kan ha när man har hund - inte minst shopping!
Roligt att det gick bra på valpkursen. Jag har en känsla av att Happy är ganska lättlärd och tycker att det är roligt att träna. Även om hon kanske ibland kan komma på saker som är ÄNNU roligare!
Kramar!