söndag 17 februari 2008

Om man inte uppdaterar bloggen minst en gång/dag

så är man inte någon bra bloggare.... okej då!
Nu tar jag tag i bloggen igen och säger:

Hej allihopa som läser om vårt hundliv...!
Jag har varit urdålig på att uppdatera bloggen av olika orsaker, en av den : var vi på semester en vecka i underbara Egypten! Vilket ställe! Sol, blå himmel och turkost hav i tre olika nyanser. Solgul strand och god mat. Fantastiskt roligt att pruta och köpa massa onödiga prylar...!
Matte 30++ fick många egyptier att sänka priset rejält...allt går bra med ett gott leende!
Nu undrar alla...var var vår lilla goding Happy-liten då?
Hon var såklart med .... på semester hos Mormor och Morfar och blev alldeles bortskämd och ompysslad. Det var knappt att de ville låta oss ta med Happy hem igen!
Hon hade haft det så bra och när hon varit hemma en vecka så började hon att löpa! Det skötte hon snyggt för det tog nog en vecka innan vi såg några spår....Så nu är hon begåvad med sitt första plagg....den lilla svarta! hon är urläcker i den! Lite tight och matt i kvaliteten. Skitsnygg!
Så Marianne och Lisbeht ni får ursäkta men jag var såklart tvungen att köpa något att klä henne i!
Livet går annars sin gilla gång... promenader, bus och mycket gosande. Happy är så gosig vill gärna vara med och det är hon med besked - ligger helst mitt framför spisen när man lagar mat och på fötterna när vi äter. Det är mysigt! KAn vara lite farligt ibland...när man snubblar över henne i köket!
En grej jag undrat över...hur får man en cairn att gå fot?! Nu har vi övat och övat och det funkar ibland! Då skall hon ha gjort ifrån sig först och gå där hon är van vid att gå! Ge gärna tips!

Idag har vi varit ute vid havet och sprungit efter en blå boll som piper...vad härligt det är att se Happy springa runt och fånga bollen, hon t o m ville ner i vattnet....jaja bara i strandkanten men ändå! Hon har ju gått runt vattenpölar förut..men inte idag! Det är underbart att kunna ha henne lös ibland.
Vi var ute med Cairn i Väst för ett tag sedan och då släpper ju de flesta sina hundar, så även vi. Happy lider av en "sjukdom"....att alltid vara först! Hon blir galen om hon inte får vara med i tätklungan! Så när vi var ute på promenaden så först var det en klunga med gosiga cairn sedan några meter bakom kom första gänget av mattar o hussar, däribland matte 30 ++, som försökte hänga på dessa fyrfota bergsgetter...vilket inte var lätt ! Husse och lillmatte 10 kom som god 2a klunga och vi såg inte vår lilla Happy någon av oss! Men men tänkte vi, från en ö lär hon inte kunna komma själv så vi var rätt lugna. När Matte 30++ sackade efter för att vänta på Hussen och Lillmatte 10 så kom vår lilla Happy springande från sitt gäng förbi första klungan av alla människor för att kolla så vi var med - det värmde verkligen hjärtat hos oss! Hon är en trygg liten tjej som vet vem hon tillhör! Underbart! Sedan stack hon till första klungan igen men det är ju en annan historia!
Vi njuter verkligen av våra promenader - särskilt nu när det har börjat bli ljusare om dagarna och kvällarna är lite längre! Det är gott att Happy orkar mer också, man vågar gå lite längre svängar.
Nu är det dags för att plocka fram lite goda mackor och koka en varm kopp thé till lillmatte 10 samt husse som varit på fotbollsträning sedan väntar kvällspromisen!
Ha det gott hälsar Happy med familj

1 kommentar:

Petraso sa...

Inte en gång om dagen men en gång i veckan är ju trevligt... fast jag uppdaterar ju mig live oftare!
Tack för gulliga kommentaren.... Kul du glla det gråa....

Ska plocka bland vinterkläderna som inte hunnit användas ännu!